Запорожката атомна електроцентрала остава под руски контрол. Това заяви назначената от

...
Запорожката атомна електроцентрала остава под руски контрол. Това заяви назначената от
Коментари Харесай

Запорожката АЕЦ остава под руски контрол

Запорожката атомна електроцентрала остава под съветски надзор. Това съобщи назначената от Русия администрация на окупирания град Енерходар, откакто почитан украински чиновник допусна, че съветските сили се готвят да изоставен, оповестява Ройтерс.

Медиите интензивно популяризират подправени вести, че Русия сякаш възнамерява да се изтегли от Енерходар и да напусне атомната централа. Тази информация не е вярна, разгласи подкрепяната от Русия администрация в канала си в Telegram.

Ръководителят на украинската държавна организация за нуклеарна сила сподели предходната седмица, че има признаци, че съветските сили може да се готвят да изоставен голямата атомна електроцентрала в Запорожие, която те превзеха през март скоро след нахлуването си.

Много от служащите на Запорожката АЕЦ живеят в близкия град Енерходар, който е под съветска окупация от първите дни на нашествието.

Руският президент Владимир Путин предприе през септември анексиране на Донецк, Луганск, Херсон и Запорожки райони на Украйна, където неговите сили претендират за непълен надзор в ход, избран от Киев и западните му съдружници като противозаконен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР